marți, 26 octombrie 2010

my bthay cake made by me




Ingrediente tort:un blat de tort,un litru frisca hulala,un borcan finetti,o conserva ananas,un strugure mare,7 linguri zahar,gem de capsuni
.PT sirop de zahar:zahar dupa preferinta cam 4 linguri,o esenta rom,300ml apa.
Pentru trandafirii din pasta de lapte praf:lapte praf,apa,zahar
Preparare pasta de lapte praf:Se face un sirop din zahar cu apa,cam 5 linguri zahar si se pune apa cat sa acopere zaharul,se fierbe cam 2-3 min. si se lasa la racit.Cand este rece trebuie sa curga ca si mierea.Se pune cate putin in laptele praf si se amesteca la inceput cu lingura,apoi se framanta cu mana pana se face ca un aluat bun de modelat ca o plastilina.daca e prea moale mai pui lapte praf,daca e prea tare mai pui sirop de zahar.Se coloreaza cu colorant si se modeleaza trandafiri.
Preparare tort:se insiropeaza blatul cu siropul de zahar facut cu apa,esenta si zahar.Se unge blatul cu un strat subtire cu gem de care preferati,eu am pus de capsuni.Pregatim 800 ml frisca amestecata cu 7linguri zahar se bate spuma tare.550 ml se amesteca cu finetti,restul se coloreaza sau se pastraza asa pentru ornat.Umplem fiecare strat de blat cu crema rezultata din finetti cu frisca,ornam cu fructe,un strat cu struguri,unul cu ananas.Nivelam tortul,il imbracam in frisca si decoram cu trandafirii.POFTA BUNA!

2 comentarii: