miercuri, 27 octombrie 2010

tort de casa cu struguri,grape cake



Ingrediente:5oua,8linguri zahar pudra,2pliculete zahar vanilat,70 grame unt,7 linguri faina,un praf de sare,100 g nuci taiate julien,400 g struguri albi si negri.
PREPARARE:1Se incinge cuptorul la 120 grade C si se pregateste tava de tort,se tapeteaza cu unt si faina sau hartie de copt.2 Se separa albusurile care se bat spuma,apoi se adauga zaharul pudra treptat,vanilia si galbenusurile frecate cu putina sare.Se adauga untul putin cate putin sa nu se lase compozitia dupa care se pune faina si se amesteca usor sa nu faca cocoloase.3 Aluatul se pune in forma si se presara nucile taiate,dupa care se baga la cuptor.Se spala strugurii,se aleg boabe de struguri potrivite si se spala.Cand tortul este aproape gata,se scoate si se presara boabele de struguri.Se mai lasa 5-10 min la copt,apoi se lasa la racit.4 Se taie si se pudreaza cu zahar pudra.Se poate orna dupa preferinta cu frisca si struguri.POFTA BUNA!
Nr de portii:8,Timp preparare 30 min,Coacere 40 min.

2 comentarii: